XXXJeDXXXX napisał(a):Czy przy wymianie świetlówek wkładane jest po 1 świetlówce 840 ?
Lampka napisał(a):Jak byłem mały, to podobała mi się "oszczędność", polegająca na wymianie tylko jednej z dwóćh przepalonych świetlówekStosowano to u mnie w podstawówce i przez to w oprawach jeszcze w 2004 roku, siedziało pełno starych rur 40w, z głębokiego PRLu. Zawsze miałem co oglądać w klasach, a w każdej klasie opraw było jakieś 7 na sufit (klasyki, z odbłyśnikiem i obręczami na końcach).
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Jak byłem mały, to podobała mi się "oszczędność", polegająca na wymianie tylko jednej z dwóćh przepalonych świetlówekStosowano to u mnie w podstawówce i przez to w oprawach jeszcze w 2004 roku, siedziało pełno starych rur 40w, z głębokiego PRLu. Zawsze miałem co oglądać w klasach, a w każdej klasie opraw było jakieś 7 na sufit (klasyki, z odbłyśnikiem i obręczami na końcach).
a mi się wlasnie to najbardziej niepodobalo, bo wkurzalo mnie to ze niemoglem zobaczyć tych opraw na pelnej mocy w akcji bo zazwyczaj palila się w nich tylko 1 rura, chodz raz w jednej klasie uruchomiłem wszystkie 15 opraw po 2x 40W każda
Whites86 napisał(a):...chodz raz w jednej klasie uruchomiłem wszystkie 15 opraw po 2x 40W każda
Lampka napisał(a):Whites86 napisał(a):...chodz raz w jednej klasie uruchomiłem wszystkie 15 opraw po 2x 40W każda
Wszedłeś na krzesło i wymieniłeś w nich rury, czy jak?
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Whites86 napisał(a):...chodz raz w jednej klasie uruchomiłem wszystkie 15 opraw po 2x 40W każda
Wszedłeś na krzesło i wymieniłeś w nich rury, czy jak?
oczywiście , mam nawet gdzieś zdjęcia z wigilii klasowej gdzie wszystkie palą się po 2 rury każda
mam nawet gdzieś zdjęcia z wigilii klasowej gdzie wszystkie palą się po 2 rury każda
famabud napisał(a):mam nawet gdzieś zdjęcia z wigilii klasowej gdzie wszystkie palą się po 2 rury każda
Chętnie bym zobaczył.
Powrót do Klasyczne oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości