Dewastacje i zaniedbania

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Dewastacje i zaniedbania

Postprzez qba » 18 stycznia 2014, 17:49

nawet nie pomyślałem, że może to być wina soli drogowej. Na Mazowieckiej tylko 2 Valmonty skorodowały w ten sposób. Pozostałe trzymają się dobrze, chyba dlatego, że te dwa są starsze o kilka lat od pozostałych i może to jakaś felerna seria. Tu dawniej były WZty i w pewnym momencie kilka z nich wymieniono na valmonty, to było jeszcze długo przed gruntowna modernizacją opraw, więc na valmontach zawisły OURW przeniesione z WZtów. Pod koniec 2004 r wymieniono wszystkie oprawy na SGSy, a wkrótce potem resztę betonowych słupów na valmonty.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez MRP200 » 18 stycznia 2014, 21:49

Ten Valmont pordzewiały to jakiś lipa produkcyjna.. Na autostradach sypią solą drogową na potęgę a jeszcze ani razu nie widziałem tak skorodowanego słupa.
Zresztą co do soli drogowej to jak przed domem jak tylko jest oznaka gołoledzi to sypię chodnik solą drogową i mam gdzieś, że komuś tam buty spaliło od soli drogowej. W końcu jest odpowiednie rozporządzenie o zwalczaniu skutków gołoledzi.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez Whites86 » 19 stycznia 2014, 13:15

MRP200 napisał(a):Ten Valmont pordzewiały to jakiś lipa produkcyjna.. Na autostradach sypią solą drogową na potęgę a jeszcze ani razu nie widziałem tak skorodowanego słupa.
Zresztą co do soli drogowej to jak przed domem jak tylko jest oznaka gołoledzi to sypię chodnik solą drogową i mam gdzieś, że komuś tam buty spaliło od soli drogowej. W końcu jest odpowiednie rozporządzenie o zwalczaniu skutków gołoledzi.

i 2 debilny przepis że masz odsnieżać chodnik przed swoją posesją który nie należy do Ciebie. bo Twoja posesja konczy się razem z płotem...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez KaszeL » 19 stycznia 2014, 14:24

Jak sobie kiedyś 4 litery odbijesz na takim chodniku, to możesz dojść do wniosku że jednak nie taki debilny.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Elektroservice » 19 stycznia 2014, 15:30

Jest debilny :) Chodnik powinien być odśnieżony, ale powinno to należeć do obowiązków drogowców. Takie bezrobocie u nas w kraju jest, że na pewno znaleźliby się chętni :P
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez LemuRR11 » 19 stycznia 2014, 16:07

A jeszcze lepiej jak uzapierniczasz się przy odśnieżaniu, a przejedzie pług, i jest z powrotem wszystko na chodniku.
LemuRR11

Zdjęcia: 50

Postprzez Whites86 » 19 stycznia 2014, 18:22

KaszeL napisał(a):Jak sobie kiedyś 4 litery odbijesz na takim chodniku, to możesz dojść do wniosku że jednak nie taki debilny.

oczywiście że jest debilny bo z jakiej racji mam utrzymywać porządek na czyms co nie jest moją własnością ? od tego powinno być miasto, tak jak w Tczewie jak niebylo kasy na odśnieżanie brali więźniów i więźniowie zasuwali przy wywozeniu sniegu ze starego miasta
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 19 stycznia 2014, 18:36

Whites86 napisał(a):
KaszeL napisał(a):Jak sobie kiedyś 4 litery odbijesz na takim chodniku, to możesz dojść do wniosku że jednak nie taki debilny.

oczywiście że jest debilny bo z jakiej racji mam utrzymywać porządek na czyms co nie jest moją własnością ? od tego powinno być miasto, tak jak w Tczewie jak niebylo kasy na odśnieżanie brali więźniów i więźniowie zasuwali przy wywozeniu sniegu ze starego miasta

Tak powinno być wszędzie...
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez MercuryFenix » 19 stycznia 2014, 20:03

famabud napisał(a):
Whites86 napisał(a):

Tak powinno być wszędzie...

Nie wszędzie są więzienia.
Jeżeli byli to więźniowie to byli to jacyś drobni przestępcy. Takie akcje w Polsce za bezpiecznie nie są.
Ja się nie wypowiem na temat mieszkania w domach, bo mieszkam w bloku. bo harówa z łopatą powinna być dla pracowników, przydzielonych przez miasto
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez Jacek19 » 19 stycznia 2014, 22:01

Dziś idąc spacerkiem po Rytrze napotkałem odłączoną linię,same słupy z trumienkami i jedna our 125
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdewastowana Kwadratówka,pamiętam jak świeciła,był w niej WLS polampu,który został rozbity:
Obrazek
Obrazek
Hmm co w tej ledzie w kloszu siedzi?bo mi się wydaje że spodnia część odbłyśnika :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
moje gg:32255594
Jacek19

Zdjęcia: 347

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne