elektryk napisał(a):U mnie wszędzie w nowych złączach na przedlicznikowych zakłada się esy, u mnie w domu też przedlicznikowy to trójfazowy S
lumix26 napisał(a):ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie stosować trójfazowy S bo jak na fazie będziesz miał zwarcie to nie będziesz miał nigdzie prądu
matit1 napisał(a):niby tak, tylko wydaje mi się, że na ogół te eSy przedlicznikowe są typu C (zwłoczne), przynajmniej 3 fazowe. Wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zadziała razem z konkretnym zabezpieczeniem na danym obwodzie. Również wg. mnie eS przedlicznikowy jest o tyle lepszy niż topik bo w razie zwarcia i przepalenia wkładki trzeba czekać aż szanowna osoba z zakładu energetycznego przyjedzie i wymieni tą zaplombowaną wkładkę, a tu tylko robisz pstryk i znowu jest prąd.
lumix26 napisał(a):matit1 napisał(a):niby tak, tylko wydaje mi się, że na ogół te eSy przedlicznikowe są typu C (zwłoczne), przynajmniej 3 fazowe. Wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zadziała razem z konkretnym zabezpieczeniem na danym obwodzie. Również wg. mnie eS przedlicznikowy jest o tyle lepszy niż topik bo w razie zwarcia i przepalenia wkładki trzeba czekać aż szanowna osoba z zakładu energetycznego przyjedzie i wymieni tą zaplombowaną wkładkę, a tu tylko robisz pstryk i znowu jest prąd.
eski nie są plombowane przed licznikiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości