trojmiejski napisał(a):trojmiejski napisał(a):Łycha (również i trumienka) widoczna z ulicy Litewskiej i Poleskiej w Gdyni:
Od tamtych zdjęć minął rok, a ta łyżka wciąż działa bez ustanku:
strike241 napisał(a):Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten post ale to oprawa ORZ-7 ? to daje tutajNie daje do działu kolekcje bo oprawa jest przed remontem.
Mam do wszystkich pytanie. Ta oprawa to na 100% ORZ-7 ? Oprawa jest po przeróbce wymianie układu zapłonowego. Drugie pytanie statecznik ELGO 250 jest zamocowany na takiej podstawce. To oryginalna podstawka czy przeróbka , bo statecznik nie pasował rozstawem śrub do aluminiowej podstawy?
I 3 pytanie czy statecznik SRI 250 ELGO Gostynin z 1969roku będzie zgodny do tej oprawy czy potrzeba tego starego statecznika z widocznymi uzwojeniami podobnymi do Transformatora?
Wreszcie udało mi się załatwić ta oprawę od chłopaków z oświetlenia drogowegojestem podekscytowany i nie ukrywam tego
![]()
![]()
Niestety uciekła mi ORZ-6oo Z oryginalnym układem zapłonowym. była wcześniej![]()
Ale mam nadzieje ze jeszcze coś mi wpadnie![]()
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości