przez trojmiejski » 14 lipca 2014, 15:49
Świetne zdjęcia

, znane ogólnie mi rejony, choć nie byłem jeszcze na tej ulicy z OURW z rtęcią, tak samo nie wiedziałem o tych OURW przy boisku.
Te OURW to dosłwonie pojedyńcze sztuki na tej uliczce te oprawy to sfociłem to były 3 sztuki pod rzad , i ta uliczka leciała w taką dolinkę w sumie to ślepa uliczka bo potem przechodziła w drogę leśną, boisko znajdowało się w tej częsci za tym szklanym budynkiem tam chyba jakiś bank jest, dosyć zakamuflowane w osiedlu jest przypadkiem na nie natrafiłem, ogólnie OURW cieżko tam na pierwszy rzut oka na osiedlu dostrzec, ja złaziłem praktycznie całe i wcholdziłem gdzie się da:).
[img]przez slaweklampy » 14 lipca 2014, 15:45
W tych oprawach OCP świecą lampy WLS?
Świetne są zdjęcia elektrociepłowni Wybrzeże i do tego ta linia wysokiego napięcia.[/img]
Tu właśnie nie wiem w nocy nie miałem okazji widzieć oświetlenia ale wydaje mi się że może być mieszanka stare OCP rtęć a te nowe to soda a wogule zauważyłęm że jeśli nowa OCP to czesto te nowe są stawiane razem z nowym słupem
Elektrociepłownia zawsze mnie pociąga jak jestem w Gdańsku to muszę zrobić jakiś motyw żeby były kominy, mam jeszcze kilka zdjeć z bloków jak fociłem w kierunku portu i własnie kominy i dźwigi widać:) potem wrzucę na forum:) kiedyś te kominy mi się bardziej podobaly jak miały te cieńsze paski i malowana była górna część komina, tak zauwżyłem ze chyba w całej Polsce przemalowano kominy podobnie jest w Gdyni jak i u mnie w mieście też
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...