Ja dodam kolejną lokalizację:
Michałowice-Osiedle i niektóre okoliczne wsie (gminy Reguły)
Michałowice, jak wynika ze zdjęć GSV z 2013 roku, są pełne usodowionych trumienek, sporo też OUR-125 (chyba też z sodą, jedna nawet ma tubularną

), ale co najciekawsze - znalazłem tam trumienkę z obramówką, prawie nową

To znaczy bez większych śladów rdzy, lekko na kantach tylko się "przyrumieniła". Ale dla tego modelu to i tak lux, jak rdzy jest mało - one zwykle całe korodowały, a klapka tak się rozsypywała, że cały osprzęt był na wierzchu.
Opacz niestety jest wymieniona - cała w selenium. Ja pamiętam jeszcze, gdy jeździłem 177 Środkową w Opaczy, z Okęcia na Włochy (czy Ursus?), świeciły na niej OUR-125, umieszczone na krótkich wysięgnikach pod linią kablową. Boczne uliczki też obfitowały w te oprawy, nawet Ryżowa miała ich kilka, wymieszanych z nowymi, sodowymi. Teraz niestety - Opacz poległa. Wkrótce zrobię zestaw zrzutów ze starego GSV, wrzucę gdzieś na forum.
Ale Michałowice prawdopodobnie nadal są w klasykach, a jako że w większości przerobiły je na sodę, mogą się zbytnio nie śpieszyć z wymianą, ale lepiej jednak, licząc na siebie, uwiecznić je czym prędzej - może jeszcze zostaną trochę, ale jak wiadomo - "może/morze jest głębokie i szerokie". Najlepiej na wszelki wypadek od razu się wybrać, obcykać, i mieć to za sobą. Nie wiem czy mi się to uda, bo trochę miejsc mam na liście, a tam jest daleko, z wieloma przesiadkami, w dodatku tam chyba żaden autobus nie dojeżdża...