Moderator: cukrownik
qba napisał(a):Moja Pila LED zaczęła się ostatnio dziwnie zachowywać. Czasami zaraz po zapaleniu mruga i zauważyłem, że powoduje iskrzenie w puszce rozgałęziającej. (...)
Tylko zastanawia mnie, czemu tylko przy ledowej tak się dzieje, a przy zwykłych problemu nie ma. Ale zrobię, co trzeba. Nie zdziwię się, jak przewody w puszce są jedynie poskręcane. Choć jedynie wynajmuję pokój, myślę o zrobieniu w nim nowej instalacji, bo to co jest obecnie to szkoda gadać, w jaki sposób jest zrobione. Już w ubiegłym roku namówiłem właścicielke do wykonania elektryki w kuchni. Wcześniej lodówka i czajnik bezprzewodowy podłączone były przez dwa przedłużacze podłączone do bardzo starego gniazda i zdaniem właścicielki działało to tak przez 8 lat.Whites86 napisał(a):qba napisał(a):Moja Pila LED zaczęła się ostatnio dziwnie zachowywać. Czasami zaraz po zapaleniu mruga i zauważyłem, że powoduje iskrzenie w puszce rozgałęziającej. (...)
sam sobie odpowiedziałeś gdzie tkwi problem, w puszkach nie ma prawa się nic iskrzyć, popraw ten zacisk prądowy i problem zniknie, chyba ze lubisz efekty świetlne z puszek rozgałęźnych
kamil napisał(a):Kondensator w żarówce wywołuje taki efekt .
qba napisał(a):Tylko zastanawia mnie, czemu tylko przy ledowej tak się dzieje, a przy zwykłych problemu nie ma.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości