galad napisał(a):Świetna akcja, ale ja mając taki agregat dążyłbym do przekonstruowania tłumika tak aby maksymalnie wyciszyć silnik.
uwierz nie ma takiej potrzeby zaloze się ze wasze pałowanie silnika żeby zasilić UPSa robi więcej hałasu niż nasze 2 agregaty wzięte razem, na filmie tylko slychać duży hałas, tak naprawdę jak się odejdzie na paręnaście metrów to wcale nie jest głośno
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Bardzo fajna jest ta nowa pasja odnośnie odpalania opuszczonych opraw Na pewno jest to niesamowite uczucie kiedy na opuszczonych terenach gdzie nocą zawsze jest ciemno, nagle po latach znów zabłyśnie światło starych opraw Gratuluję Kolegom pomysłu i z niecierpliwością czekam na następne udane akcje!
Dorzucam swoją porcję zdjęć z sobotniej akcji odpalania opuszczonych opraw na pomorzu.
Właśnie wtedy zaczęło coś dziwnego robić się z oprawami, które zaczęły robić zwarcie, więc szybko zostały wyłączone. Jednak po sprawdzeniu miernikiem żadnego zwarcia nie było, więc zaryzykowaliśmy ponowne odpalenia. Ja odpaliłem już tylko jedną oprawę na duecie. O dziwo, świeciła bez żadnych niespodzianek. Również pojedyncza oprawa, odpalana wcześniej z Adama agregatu, świeciła później bez zarzutu.