Okresowa wymiana lamp

Dyskusje na temat modernizacji oraz konserwacji, a także budowy nowych linii oświetlenia zewnętrznego

Re: Okresowa wymiana lamp

Postprzez swietlik » 15 lipca 2008, 20:29

Michał jak zawsze świetna fotorelacja :o :o :)

Trumienka to na 100% samoróbka i to z blachy ocynkowanej :mrgreen: Pewnie robił ją jakiś miłośnik opraw bo widać, że ktoś włożył w nią swoje serce :P

Myślę, że łycha na 250tke sprawdzi się o wiele lepiej niż ten OUR.
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez cieszyn » 15 lipca 2008, 20:42

swietlik napisał(a):[
Trumienka to na 100% samoróbka i to z blachy ocynkowanej :mrgreen: Pewnie robił ją jakiś miłośnik opraw bo widać, że ktoś włożył w nią swoje serce :P

.

- jak to fajnie brzmi:
włożył swoje serce do trumienki ;) :D :lol:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez neon44 » 15 lipca 2008, 22:07

i mam jeszcze jedno pytanie

Czy ta łyżka bez dolnej klapy długo poświeci :?:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez Michal » 15 lipca 2008, 22:14

Witam,cieszę się,że zdjęcia się Wam podobały.Co do tej trumienki samoróbki to na tym terenie wiszą jeszcze dwie identyczne.Z wymianą tej OUR 125 to była moja decyzja.W tej oprawie była oprawka do wymiany,a poza tym wszystko tam było zerdzewiałe(ta oprawa była nieczynna kilkanaście lat).Dało by radę ją "zrewitalizować",ale zajęło by to pewnie ze dwie godziny,dlatego zdjeliśmy ORZ 7 z niepotrzebnego słupa i powiesiliśmy w miejsce tej OUR 125.(To chyba lepiej niż miałbym dać używaną Malagę :mrgreen: )Ten statecznik do tej łyżki bez klapy montowałem dwa lata temu.Myślę,że poświeci kolejne 40 lat :D
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez neon44 » 15 lipca 2008, 22:18

Michal napisał(a):Witam,cieszę się,że zdjęcia się Wam podobały.Co do tej trumienki samoróbki to na tym terenie wiszą jeszcze dwie identyczne.Z wymianą tej OUR 125 to była moja decyzja.W tej oprawie była oprawka do wymiany,a poza tym wszystko tam było zerdzewiałe(ta oprawa była nieczynna kilkanaście lat).Dało by radę ją "zrewitalizować",ale zajęło by to pewnie ze dwie godziny,dlatego zdjeliśmy ORZ 7 z niepotrzebnego słupa i powiesiliśmy w miejsce tej OUR 125.(To chyba lepiej niż miałbym dać używaną Malagę :mrgreen: )

To Ty jeszcze masz jakieś używane Malagi :?:

Michal napisał(a):Ten statecznik do tej łyżki bez klapy montowałem dwa lata temu.Myślę,że poświeci kolejne 40 lat :D

Byłoby dobrze chociaż obawiam się że za 40 lat ten PGR też usodowią :roll:
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Postprzez cieszyn » 15 lipca 2008, 22:19

Michal napisał(a):Witam,cieszę się,że zdjęcia się Wam podobały.Co do tej trumienki samoróbki to na tym terenie wiszą jeszcze dwie identyczne.Z wymianą tej OUR 125 to była moja decyzja.W tej oprawie była oprawka do wymiany,a poza tym wszystko tam było zerdzewiałe(ta oprawa była nieczynna kilkanaście lat).Dało by radę ją "zrewitalizować",ale zajęło by to pewnie ze dwie godziny,dlatego zdjeliśmy ORZ 7 z niepotrzebnego słupa i powiesiliśmy w miejsce tej OUR 125.(To chyba lepiej niż miałbym dać używaną Malagę :mrgreen: )Ten statecznik do tej łyżki bez klapy montowałem dwa lata temu.Myślę,że poświeci kolejne 40 lat :D

Dzięki za wyjaśnienia - a Malag nie zakładaj nigdy, chyba, że będą Ci grozić bronią! ;)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Michal » 15 lipca 2008, 22:24

neon44 napisał(a):
Michal napisał(a):Witam,cieszę się,że zdjęcia się Wam podobały.Co do tej trumienki samoróbki to na tym terenie wiszą jeszcze dwie identyczne.Z wymianą tej OUR 125 to była moja decyzja.W tej oprawie była oprawka do wymiany,a poza tym wszystko tam było zerdzewiałe(ta oprawa była nieczynna kilkanaście lat).Dało by radę ją "zrewitalizować",ale zajęło by to pewnie ze dwie godziny,dlatego zdjeliśmy ORZ 7 z niepotrzebnego słupa i powiesiliśmy w miejsce tej OUR 125.(To chyba lepiej niż miałbym dać używaną Malagę :mrgreen: )

To Ty jeszcze masz jakieś używane Malagi :?:

Michal napisał(a):Ten statecznik do tej łyżki bez klapy montowałem dwa lata temu.Myślę,że poświeci kolejne 40 lat :D

Byłoby dobrze chociaż obawiam się że za 40 lat ten PGR też usodowią :roll:

Neon,napewno nie usodowią.Właściciel tego terenu to mój znajomy i już jest "przerobiony"na rtęć :D Tam i tak nie świeci ok 40% opraw,bo szkoda na prąd.Te naprawiane są w najbardziej potrzebnych miejscach.
Michal

Postprzez neon44 » 15 lipca 2008, 22:39

Michal napisał(a):Neon,napewno nie usodowią.Właściciel tego terenu to mój znajomy i już jest "przerobiony"na rtęć :D Tam i tak nie świeci ok 40% opraw,bo szkoda na prąd.Te naprawiane są w najbardziej potrzebnych miejscach.

no chyba że tak :mrgreen: to dobrze tylko w takim razie co robi ten SON-H 110W w tej trumience :evil: :twisted: :?:
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Postprzez Michal » 15 lipca 2008, 23:09

neon44 napisał(a):
Michal napisał(a):Neon,napewno nie usodowią.Właściciel tego terenu to mój znajomy i już jest "przerobiony"na rtęć :D Tam i tak nie świeci ok 40% opraw,bo szkoda na prąd.Te naprawiane są w najbardziej potrzebnych miejscach.

no chyba że tak :mrgreen: to dobrze tylko w takim razie co robi ten SON-H 110W w tej trumience :evil: :twisted: :?:

Z bólem serca go wkręcałem do tej trumienki półtora roku temu roku temu bo zapomniałem zabrać LRF 125,a te SON-H to było jedyne co miałem na samochodzie.Klient zapłacił jak za zwykłego LRFa :mrgreen:
Michal

Postprzez Paweł » 15 lipca 2008, 23:42

Jedna sodowa trumienka nie przeszkadza w gronie tylu lamp rtęciowych :) Kiedyś się przepali i Michał tym razem zaserwuje jej świeżutką lampę rtęciową :)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego