DocBrown napisał(a):Gdyby z tych strad z LRF wywalili syf i wkręcili nowe LRFy albo WLSy to byłoby zdecydowanie jaśniej niż przy malagach
DocBrown napisał(a):Gdyby z tych strad z LRF wywalili syf i wkręcili nowe LRFy albo WLSy to byłoby zdecydowanie jaśniej niż przy malagach
swietlik napisał(a):DocBrown napisał(a):Gdyby z tych strad z LRF wywalili syf i wkręcili nowe LRFy albo WLSy to byłoby zdecydowanie jaśniej niż przy malagach
Doc takich rzeczy się po prostu nie robi w starych oprawachStare OUSy albo OURy maja wypalone odbłyśniki a klosz to tragedia. Dlatego nawet po wymianie źródła nie oświetlają dobrze ulic.
Chyba nigdy nie widziałeś oświetlonej ulicy na której oprawy OUS-250, OUR-250 zastąpiono Malagami z lampą 150W
swietlik napisał(a)::arrow: Whites86
Ja pisałem o starych stradach (OUS, OUR). Obecnie ich optyka nie jest dobra i nawet mocniejsza lampa nie pomoże. Chodzi mi głównie o powstałe cienie na ulicy między słupami. Przy nowych oprawach i odpowiedniej odległości między punktami świetlnymi ulica oświetlona jest równomiernie.
To co Ty napisałeś to logiczne, 250tka daje więcej światła niż 150tka. Tylko czasami stare OUSy 250 świecą tylko pod siebie a po bokach już jest ciemno...
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości