[Kraśnik] Oświetlenie zewnętrzne

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Kraśnik] Oświetlenie zewnętrzne

Postprzez elektryk » 24 grudnia 2008, 17:15

Mniej niż 18 więcej niż 15 ;)
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez neon44 » 24 grudnia 2008, 22:12

elektryk napisał(a):Mniej niż 18 więcej niż 15 ;)

to w zasadzie mógłbyś już pić to piwo :mrgreen:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez Artur1977Lublin » 28 grudnia 2008, 23:51

artuled napisał(a):
neon44 napisał(a):
Artur31Krasnik napisał(a):A Elektryk i Artuled mają u mnie mega browara :D

Elektryk ma 14, a arturled 15 lat także z piwem to raczej nie jest najlepszy pomysł ;) ewenutalnie Coca Cola :mrgreen:

A o co chodzi :?: :?: :?: :?: :?: :) .
to ma być żart czy co??????????????????????????????????????????????????????????. :| .

Żaden tam żart. Po prostu, nie wiedziałem, ile chłopaki naprawdę mają lat, więc dzięki za info, neon44 :) Ale na tym forum nie ma co się skupiać na różnicach wieku, tylko na oświetleniu zewnętrznym, neon44 :), więc wrócę do mojej obietnicy :) Otóż, przed chwilą zeskanowałem tą pocztówkę z Kraśnika Fabr., rocznik 1969, przedstawiającą basen na obiektach MOSiR ze starymi OUSF-ami na świetlówki liniowe, którą obiecałem forumowiczom :) I jak Wam się to podoba? :) Pozdrawiam serdecznie :) I jakby nie było, z obietnicy się wywiązałem i po świętach obiecaną pocztówkę zeskanowałem i zaprezentowałem :D Nie wiem czasem, czy w latach '80-tych nie było jeszcze tych OUSF-ów na ul. Słowackiego z 2 wysięgnikami (ale nie przy sobie, a po 2 stronach), a szczególnie w rejonie ZS Nr 3? :) Jeśli się mylę, to niech: elektryk lub artuled mnie poprawią :)
Załączniki
Stare OUSF-y na basenie MOSiR - 1969r..jpg
Stare OUSF-y na basenie MOSiR - 1969r..jpg (195.31 KiB) Przeglądane 2115 razy
Ostatnio edytowano 2 stycznia 2009, 15:46 przez Artur1977Lublin, łącznie edytowano 1 raz
Artur1977Lublin

Zdjęcia: 131

Postprzez swietlik » 29 grudnia 2008, 12:35

Te oprawy na podwójnym wysięgniku wyglądają mi na OUSF :o :shock: :mrgreen:
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez CDM » 29 grudnia 2008, 15:21

swietlik napisał(a):Te oprawy na podwójnym wysięgniku wyglądają mi na OUSF :o :shock: :mrgreen:
Potwierdzam.. To są OUSF, ale fotka jest piękna!! Na sopockim "Montiaku" są zaprezentowane fotki z tamtego miejsca z lat 70tych. Panowie!! Prawie same świetlówki!! Były nawet zdjęcia nocne, wszystko świeciło..wypas!! chciałoby się takie coś oglądać na żywo..
Tak sobie pomyślałem,że może, gdybym mieszkał bliżej tego miejsca,to bym walczył,żeby te oprawy zaświeciły...Wydaje mi się,że sprawa byłaby do wygrania
Obrazek
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez elektryk » 30 grudnia 2008, 15:22

Pamiętam jeszcze te OUSF, mój wujek pracuje w MOSiR, skasowali je chyba w 2000 r. gdy zaczęli budować nowy basen. Teraz są tam kule, ale oczywiście nie na tych słupach. Obok jest plac manewrowy i są tam śmiesznie zamontowane Strada rtęciowa i OURW xxx-1, a także przewieszkowe OBs. Na garażach przy stadionie wisiała kiedyś Strada rtęciowa, tam jest garaż mojego wujka, zdjął ją i może kiedyś mi ją da. Koło stadionu są 3 maszty na chorągiew i na jednym z nich jest OUR 125-1, OUR 125 są również na budynku, gdzie pokazywany jest wynik meczu obok stadionu
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez Artur1977Lublin » 2 stycznia 2009, 15:48

CDM napisał(a):
swietlik napisał(a):Te oprawy na podwójnym wysięgniku wyglądają mi na OUSF :o :shock: :mrgreen:
Potwierdzam.. To są OUSF, ale fotka jest piękna!! Na sopockim "Montiaku" są zaprezentowane fotki z tamtego miejsca z lat 70tych. Panowie!! Prawie same świetlówki!! Były nawet zdjęcia nocne, wszystko świeciło..wypas!! chciałoby się takie coś oglądać na żywo..
Tak sobie pomyślałem,że może, gdybym mieszkał bliżej tego miejsca,to bym walczył,żeby te oprawy zaświeciły...Wydaje mi się,że sprawa byłaby do wygrania
Obrazek

Oki, chłopaki, dzięki za poprawkę :) Już dokonałem zmian w poście i w załączniku :) Pozdrawiam i dzięki za ocenę pocztówki :) A co do tego słupa z czterema wysięgnikami na sopockim "Montiaku", to bardzo ładnie się prezentuje :) , tylko ta "kwadratówka" z żarówką rtęciową psują klimat 3 pozostałych OUSF-ów na świetlówki liniowe :evil: Ale poza tym, wszystko jest EKSTRA :D Pozdrawiam :)
Artur1977Lublin

Postprzez Artur1977Lublin » 3 stycznia 2009, 16:03

neon44 napisał(a):
elektryk napisał(a):Mniej niż 18 więcej niż 15 ;)

to w zasadzie mógłbyś już pić to piwo :mrgreen:

Neon44? Tak mi się właśnie przypomniało, że zawsze jeszcze jest alternatywa wyjściowa a propos picia piwa w wieku nastu lat i mam tu na myśli piwo: REDD'S, GINGERS lub piwko karmelowe o smaku kawy o wdzięcznej nazwie: "POEMA DI CAFFE" :D Pozdro i dużo światła życzę :D
Artur1977Lublin

Postprzez neon44 » 3 stycznia 2009, 22:04

Artur31Krasnik napisał(a):Neon44? Tak mi się właśnie przypomniało, że zawsze jeszcze jest alternatywa wyjściowa a propos picia piwa w wieku nastu lat i mam tu na myśli piwo: REDD'S, GINGERS lub piwko karmelowe o smaku kawy o wdzięcznej nazwie: "POEMA DI CAFFE" :D Pozdro i dużo światła życzę :D

Pewnie tak ;) :mrgreen: jednak wróćmy do tematu opraw
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez Artur1977Lublin » 3 stycznia 2009, 22:12

neon44 napisał(a):
Artur31Krasnik napisał(a):Neon44? Tak mi się właśnie przypomniało, że zawsze jeszcze jest alternatywa wyjściowa a propos picia piwa w wieku nastu lat i mam tu na myśli piwo: REDD'S, GINGERS lub piwko karmelowe o smaku kawy o wdzięcznej nazwie: "POEMA DI CAFFE" :D Pozdro i dużo światła życzę :D

Pewnie tak ;) :mrgreen: jednak wróćmy do tematu opraw

Oki, nie ma sprawy, jestem za :D A ten nowy avatar ze starą, poczciwą "kwadratówką" sodową powstał z wczorajszego zdjęcia na stacji PKP Kraśnik :D
Artur1977Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie