CDM napisał(a):Jeśli chodzi o Spectrum, to na pewno nie polecam zarówek!! Miałem powkręcane na klatkach schodowych..Przy przepalaniu się najczęściej wyrzucało mi bezpieczniki, czasem nawet głowne administracyjne. Co do świetlówek liniowych tej firmy, to póki co nie mam zastrzeżeń, mam ich trochę i na razie jeszcze żadna mi się nie przepaliła.
36W chłodnobiałe, jednopasmowe. Używane są w systemie ciągłym, do "towarzystwa" mają także świeżo zamontowane daylighty z Piły.LUMILUXDELUXE napisał(a):CDM napisał(a):Jeśli chodzi o Spectrum, to na pewno nie polecam zarówek!! Miałem powkręcane na klatkach schodowych..Przy przepalaniu się najczęściej wyrzucało mi bezpieczniki, czasem nawet głowne administracyjne. Co do świetlówek liniowych tej firmy, to póki co nie mam zastrzeżeń, mam ich trochę i na razie jeszcze żadna mi się nie przepaliła.
A jakie rury tej firmy posiadasz? T8?
CDM napisał(a):Jeśli chodzi o Spectrum, to na pewno nie polecam zarówek!! Miałem powkręcane na klatkach schodowych..Przy przepalaniu się najczęściej wyrzucało mi bezpieczniki, czasem nawet głowne administracyjne. Co do świetlówek liniowych tej firmy, to póki co nie mam zastrzeżeń, mam ich trochę i na razie jeszcze żadna mi się nie przepaliła.
LUMILUXDELUXE napisał(a):CDM napisał(a):Jeśli chodzi o Spectrum, to na pewno nie polecam zarówek!! Miałem powkręcane na klatkach schodowych..Przy przepalaniu się najczęściej wyrzucało mi bezpieczniki, czasem nawet głowne administracyjne. Co do świetlówek liniowych tej firmy, to póki co nie mam zastrzeżeń, mam ich trochę i na razie jeszcze żadna mi się nie przepaliła.
Zdobyłem katalog firmy Spectrum, jest to marka własna firmy "Wojnarowscy" słynącej ze sprzedaży bardzo rzadkich typów specjalistycznych źródeł światła. Siedziba firmy w Katowicach wygląda szpanersko, mają całkiem niezły wybór źródeł światła pod wspomnianą marką spectrum (także np. diody LED), ale akurat świetlówek 2D 21W/827 których szukałem nawet oni nie mają... Generalnie jednak firma bardzo solidna, a kompakty Spectrum mają deklarowaną trwałość 8000h, więc całkiem nieźle, barwa też bez zarzutu więc można śmiało je kupować. Jedyna wada - zimny zapłon
LUMILUXDELUXE napisał(a):Zdobyłem katalog firmy Spectrum, jest to marka własna firmy "Wojnarowscy" słynącej ze sprzedaży bardzo rzadkich typów specjalistycznych źródeł światła. Siedziba firmy w Katowicach wygląda szpanersko, mają całkiem niezły wybór źródeł światła pod wspomnianą marką spectrum (także np. diody LED),(...)
CDM napisał(a)::arrow: LUMILUXDELUXE, w ofercie Philipsa są świetlówki PL-Q (bo zdaje się,że o nich właśnie mówisz), dwu i czteropinowe.
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości