Latające oprawy;]

O fotografowaniu i filmowaniu lamp i wszystkiego co ma związek z oswietleniem

Re: Latające oprawy;]

Postprzez max » 15 listopada 2009, 22:02

No płachta realna jak najbardziej. A co za problem wziąć linę. I co najlepsze spuścić albo znieść. Ja nieraz noszę 8 paczek JBL SRX725 i do tego 8 subbasów JBL SRX728S z lublinka na estradę i niema najmniejszego problemu a oprawy są chyba mniejsze i lżejsze niż te paczki. Do tego reszta sprzętu. Poza tym chyba tam są windy też. Mi nieraz zdarzyło się jechać na salę balową w hotelu właśnie na 9 pięterko windą z dwoma paczkami SRX, mixerem i case z wzmacniaczami i innymi ustrojstwami do tego kolega był i jakoś żyję i mam się dobrze. Do tego drugi kurs ze światełkami. Te oprawy wisiały na tym budynku? Dziwne że się zgodzili na taką akcję.
max

Postprzez max » 15 listopada 2009, 22:10

A rzucanie o ten murek i rozbijanie łomem to co ile wam to zajęło. Za ten czas połowa by na linie poszła bezpiecznie na dół.
max

Postprzez Michal » 15 listopada 2009, 22:11

max napisał(a):Gorszy szmelc był tu naprawiany i odnawiany. A spuszczenie na linie nie trwa wcale tak dużo. Albo było coś miękkiego podłożyć co by zamortyzowało upadek. Na filmie w cale nie wyglądają na złom. Szczególnie te z 1 filmu - po co było te dziury robić w nich i rzucać o ścianę?

Był taki plan na początku,ale na budynku jest nowa elewacja,którą przy opuszczaniu można było łatwo uszkodzić,druga sprawa to bezpieczeństwo - wychylanie się z dachu no i ponad 30 m grubej liny,dla mnie to strata czasu i dodatkowe koszty.Co do zwożenia nowo wyremontowaną windą takiego szmelcu z którego sypie się syf...-sam sobie odpowiedz.No a jak tak lubisz nosić to bierz sobie po dwie ORZ 6 po 10kg każda i walnij sobie schodami osiem kursów na dziewiąte piętro i z powrotem. :twisted:
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez swietlik » 15 listopada 2009, 22:23

Hmm do niektórych jednak nic nie dociera...

gallery/image.php?album_id=142&image_id=5092
Tu są zdjęcia ;)
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez max » 15 listopada 2009, 22:38

Spodnie ich części są jeszcze w miarę dobre i widzę tabliczki się zachowały. No fakt niektóre wygladają gorzej - pewnie dlatego że są usyfione. W jednej tej najbliżej widzę dławik w dość dobrym stanie. Było te dławiki przynajmniej wyjąć. Przydałyby się nie jednemu z nas. Na innych fotkach jak są jeszcze na górze nie wyglądają źle. Widzę wyjęte lampy. Dławiki też było zabrać.
max

Postprzez Whites86 » 15 listopada 2009, 22:43

ja tam nic niemowie ;) fakt ze 3 sztuki mogles ocalic bo mam kupca :P no ale coz ....
przydalby mi sie chociaż taki zalewany statecznik 400W ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez max » 15 listopada 2009, 23:07

Nie dało rady ich wyjąć?
max

Postprzez mirror » 15 listopada 2009, 23:17

Szkoda, że się nie uratowały bo bym wzięła dla siebie i Mooga po chociaż 1 sztuce, mam do Tczewa blisko. Ale cuż mam nadzieję, że jeszcze kiedyś ktoś będzie zdejmował jakieś oprawy i będzie można wziąć.
Wielbicielka rtęci.
mirror

Zdjęcia: 134

Postprzez KaszeL » 15 listopada 2009, 23:39

Eh, normalnie jak czytam tutaj niektóre wypowiedzi to mi się nóż w kieszeni otwiera...

Większość z krytykujących najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi. Pierwszy problem, to jak ten złom przetransportować na ziemię. Ktoś byłby chętny znosić te zbierające od 30 lat brud - usyfione oprawy? Może zwozić windą? Jeszcze lepiej, opuszczać na lince na ziemie? No ręce opadają. Kto niby miałby zapłacić za czas poświęcony na to? Już abstrahując w jakim celu.... No bo co zrobić z takim szmelcem? Po pierwsze trzeba to jakoś przetransportować a potem gdzieś zmagazynować. Ja bym sobie tego nie dał włożyć do samochodu. Ktoś z Was ma miejsce i ochotę na magazynowanie 200 kilo śmierdzącego, brudnego metalu w pokoju? Idąc dalej, to z tym szmelcem zrobić? Rozdać na forum? Oczywiście - kto miałby się zając logistyką takiej operacji? Może chcecie odebrać osobiście? Już to widzę... Może wystawić na allegro? Za ile? Za 10zł sztuka? Gra nie warta zachodu.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez oskard » 15 listopada 2009, 23:56

Od biedy dam sie przekonać, że trudno było to znieść (chociaż dla chłopa to nie powinien być problem), że mało czasu itd. ale ta celowa dewastacja? Tak sie zachowują dresiarze u mnie w dzielnicy, bydło i hołota, a nie ludzie którym oświetlenie, a zwłaszcza z PRLu jest bliskie, jest ich pasją. Nawet jeżeli to nie Ty Świetlik zrzucałeś, to mogłeś zapobiec, ja na twoim miejscu bym zabrał głos, powiedziałbym że biere wszystkie, a potem bym sie z nimi bujał :? ... Ale serce pasjonata najpierw każe ocalić, bez zastanowienia, co będzie później. A ta dewastacja to już przesada :evil: Rozumiem, zleciało... no cóż, nie dało sie, ale niszczyć dla jaj??? Robić se zabawe z rozwalania tego co sie kocha? I jeszcze pokazywać to na forum zrzeszające miłośników tego jak to mówisz "złomu", żeby im sie śniło i szarpało nerwy? Nie spodziewałem sie tego po członku naszego forum. Ostro mnie ta beszczelność wku****a :!: :evil:
oskard

Zdjęcia: 29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Foto i video