Whites86 napisał(a):cieszyn powiedz mi jedno jak zagospodarowalbys te 4 miliony ? jak bys rozdal je bezdomnym to tylko by chlali za to taka jest prawda... jakakolwiek kase im dajesz zawsze kupują jakies bełty, mamroty i inny szajs
leon0785 napisał(a):Whites86 napisał(a):cieszyn powiedz mi jedno jak zagospodarowalbys te 4 miliony ? jak bys rozdal je bezdomnym to tylko by chlali za to taka jest prawda... jakakolwiek kase im dajesz zawsze kupują jakies bełty, mamroty i inny szajs
Czyli uważasz że wszystkie osoby bezdomne są alkoholikami![]()
Myśle że taka opinia jest bardzo krzywdząca ile jest osób w naszym kraju którym np. spalil się dom czy mieszkanie i w jednej chwili tracą dobytek całego życia albo na skutek tragicznej sytuacji ekonomicznej są wyrzucani z własnych mieszkań na ulice i nie mają tyle szczęścia że uzyskują pomoc od innych osób tym samym stają się bezdomnymi.
Czy takie osoby należy nazywać menelami żulami czy alkoholikami i czy nie zasługują na pomoc
A 4 miliony można spożytkowac w różny sposób np poprawiając infrastrukture miasta
Paweł napisał(a):Cieszyn, nie wiem po co szukasz problemu tam gdzie go nie ma i wyolbrzymiasz pewne sprawy...Dla np. Wrocławia te 1,6 mln przy wydatkach 3,4 mld to więcej niż 4 mln dla stolicy kraju i największego miasta nieprawdaż... Żeś się teraz przyczepił... W zeszłym roku Wrocław wydał więcej niż Warszawa, 2 lata temu więcej wydało dużo więcej miast... żeby te 4 miliony oznaczało zabranie na inne cele to by było źle ale ponieważ tak nie jest więc nie ma problemu. Gdańsk wydał 600 000 zł więc nie do końca tak przesadził z oszczędzaniem.
Na bezdomnych czeka wiele wolnych miejsc w ośrodkach, jest bezpłatny pomoc lekarska itp. tylko że większość bezdomnych woli się tułać bo w ośrodkach nie można się napić... taka prawda...
Wrocław ma nową multimedialną fontannę wykonaną za 15 mln zł i też część ludzi marudziła że miasto mogło wydać te pieniądze na "ważniejsze" cele... Ach ten nasz malkontencki naród...
Mrozy utrudniają życie
Agata Kulczycka
2006-01-23, ostatnia aktualizacja 2006-01-23 00:00
Do schronisk dla bezdomnych przychodzą nawet ci, którzy mają własne domy, ale jest w nich tak zimno, że muszą się gdzieś ogrzać. Zamarza paliwo w samochodowych bakach, PKS-y odwołują kursy autobusów, pękają tory. Blisko 100 szkół na całym Podkrapaciu wczoraj zawiesiło zajęcia. Najbardziej poszukiwanym towarem w sklepach są kalesony. Siarczysty mróz daje się we znaki mieszkańcom Podkarpacia
. Nie da sie tego poprzec żadnymi badaniami - znasz takie?większość bezdomnych woli się tułać bo w ośrodkach nie można się napić
Whites86 napisał(a):cieszyn powiedz mi jedno jak zagospodarowalbys te 4 miliony ? jak bys rozdal je bezdomnym to tylko by chlali za to taka jest prawda... jakakolwiek kase im dajesz zawsze kupują jakies bełty, mamroty i inny szajs
Nie życzę sobie wkładania w moje usta słów których nie wypowiedziałem! Los bezdomnych nie jest mi obojętny! Tylko mówię prawdę - straż miejsca chodzi po m.in. opuszczonych ogródkach działkowych aby namówić bezdomnych na przeniesienie się ich do ośrodków ale oni niestety nie chcą... Wielu z nich też nie chce pomocy od innych.cieszyn napisał(a): nie jest to miłe, że Tobie Paweł los bezdomnych jest obojętny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości