Humor

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Humor

Postprzez max » 27 marca 2010, 15:20

Dołóż 700W jeszcze.
max

Postprzez amisiek » 27 marca 2010, 15:35

Przyłączam się do akcji... Zapalę 150W MH + 2x70W. Niestety nic więcej nie mam...
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez KaszeL » 27 marca 2010, 16:05

Ja mam niestety więcej niż wytrzyma moja instalacja ;) Ale jak zapale 5kW to się chyba nie obrażą? :P
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez max » 27 marca 2010, 16:16

5kW żarówkę? A da radę?
max

Postprzez swietlik » 27 marca 2010, 18:42

Debilizm ekologów nie zna granic :twisted:
Mam nadzieje, że choć jednemu z nich dziś wieczorem chata spłonie od świeczki lub rozbije sobie głowę chodząc po ciemku :mrgreen:
Zapale ORZ-4 ;)
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez KaszeL » 27 marca 2010, 20:20

max napisał(a):5kW żarówkę? A da radę?

A czemu nie? To nieco poniżej 22A ;)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Luk » 27 marca 2010, 21:14

Phi, a ja wszystko w moim mieszkaniu zapalę :twisted: Najmocniejszym źródłem światła w moim mieszkaniu jest stuwatowa żarówka :? Nic mocniejszego nie mam. Oczywiście oprócz urządzeń elektrycznych tj. np. pralka.

Tę akcję "godzina ciemności dla Ziemi" robią dla ograniczenia efektu cieplarnianego? No szkur.... pewnie powiedzą, że to wina efektu cieplarnianego i zmiany klimatu, że wczoraj 26 marca temperatura wzrosła na zachodzie Polski do +24 stopni i zabrakło tylko 1,5 stopnia do marcowego rekordu wszechczasów dla Polski.... :? :roll:

Oto cytat z pewnego portalu pogodowego o tej akcji:

(27.03/12:13) - Przez następne dwie doby na całym świecie trwać będzie akcja "Godzina dla Ziemi", która polega na wyłączaniu wszelkich urządzeń elektrycznych po to, aby spowolnić zmiany klimatyczne na świecie. Ogólnoświatowa akcja ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni są zdania, że ludność uczy się ochrony swojej planety i dokłada w ten sposób istotną cegiełkę, ale nie brakuje też tych, według których pomysł masowego wyłączania światła w domach o wyznaczonej porze ma wiele wspólnego ze zmianą czasu, która jest utrzymywana tylko po to, aby społeczeństwo było podporządkowane władzom. Nikt nie ma wątpliwości, że godzina bez prądu w żadnym razie nie zatrzyma ocieplenia klimatu i związanych z tym anomalii pogodowych, ale jeśli można zrobić cokolwiek, to ma to jakieś znaczenie. Każdy jednak ma swoje prawo do uczestniczenia w akcji, która rozpoczyna się w Polsce dzisiaj o godzinie 20:30 i potrwa przez całą godzinę. Podobnie będzie też w innych prawie 100 krajach świata i blisko 3 tysiącach miast, gdzie o godzinie 20:30 czasu lokalnego zgasną światła w najważniejszych budowlach od australijskiego Sydney po amerykańskie Chicago. W samej Europie w ciemnościach ma się pogrążyć większość miast. W naszym kraju w akcji uczestniczą nie tylko duże miasta, ale także mniejsze. W stolicy zgasną m.in. nocne oświetlenia Pałacu Kultury i Nauki oraz Pałacu Prezydenckiego. Dotąd Polska pozostawała w tyle ze wszystkimi akcjami mającymi na celu rozpowszechnianie wiedzy o postępujących zmianach klimatycznych. Jednak po konferencji klimatycznej w Poznaniu się to radykalnie zmieniło. Nie oczekujmy, że w tej samej chwili światła zgasną na całej planecie, ponieważ stanie się to jedynie w poszczególnych strefach czasowych. Dlatego np. w Nowym Jorku ciemności zapadną 5 godzin później niż w Polsce.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez elek » 27 marca 2010, 23:13

No kurde a planowałem odpalić na zewnątrz 1 kW SON-T na godzinkę a tu trzeba było siedzieć na laborkach z metaloznawstwa i do domu wróciłem o 23 .....
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
www.instagram.com/flurothyl
elek

Zdjęcia: 436

Postprzez OUKS340 » 28 marca 2010, 01:19

A ja odpaliłem swoje dwie kwadratówki+OURW2250 :twisted: Punktualnie o 20 30 :lol:
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez slaweklampy » 28 marca 2010, 13:23

A ja wczoraj odpaliłem Polamp MIXF 160W. Myślałem, żeby odpalić lampę Polamp MIXF 500W, ale ze względów bezpieczeństwa nie będę jej odpalał trzonkiem do góry, a trzonkiem w dół ona nie rozgrzeje się.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic