[Mesko] OUR 1000

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Mesko] OUR 1000

Postprzez Michal » 29 listopada 2009, 22:27

leon0785 napisał(a):
KaszeL napisał(a):Leon, jak masz z tym problem to nie musisz tam kupować. Przymusu przecież nie ma.

Ufff na szczęście przymusu nie ma ale jak ktoś jest milionerem i lubi marnotrawić swoje pieniądze ma taki gest to proszę bardzo.

To nie są jakieś wygórowane ceny.Źródła renomowanych producentów tyle kosztują,to są ceny katalogowe,od których mozna wynegocjować pewnie jakies 15% rabatu.Niektórzy sa przyzwyczajeni do Allegro,gdzie sodówke można kupić za 10 zł.A jeżeli komuś wydaje się to drogo zawsze może kupić bezmarkowego chińczyka,który padnie po kilku miesiącach,po których strumień świetlny spadnie o 20%,albo zniszczy nam osprzęt w oprawie.Ja niestety muszę "marnotrawić" pieniądze i kupować markowe żródła bo tak wymagają nasi kontrahenci. ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez leon0785 » 1 grudnia 2009, 19:11

Michal napisał(a):To nie są jakieś wygórowane ceny.Źródła renomowanych producentów tyle kosztują,to są ceny katalogowe,od których mozna wynegocjować pewnie jakies 15% rabatu.Niektórzy sa przyzwyczajeni do Allegro,gdzie sodówke można kupić za 10 zł.A jeżeli komuś wydaje się to drogo zawsze może kupić bezmarkowego chińczyka,który padnie po kilku miesiącach,po których strumień świetlny spadnie o 20%,albo zniszczy nam osprzęt w oprawie.Ja niestety muszę "marnotrawić" pieniądze i kupować markowe żródła bo tak wymagają nasi kontrahenci. ;)

Wszystko ładnie i cacy tylko ty nie marnotrawisz bo tobie za użyte materiały kontrahent jest zobowiązany zwrócić poniesione koszty. Jeżeli wyłożysz pieniądze z własnej kieszeni to wiesz że prędzej czy później te pieniądze odzyskasz plus zyski za wykonaną robociznę ;) Więc tobie jest chyba wszystko jedno jakich materiałów użyjesz każą ci chińszczyzne to montujesz chińszczyzne a każą ci zamontować lampe za 250 zł to też zamontujesz.
Na podanej stronie są tylko produkty Philipsa i Osrama czyli twierdzisz że tylko te lampy są renomowane a czy np polski Polamp albo Natrium nie są renomowane i są do niczego jak chińszczyzna :?:
Np na stronie Polampu lampa LRF-700 kosztuje 39 zł licze już brutto z vat. Załóżmy doliczając marże hurtowników czy sprzedawców no drugie tyle to wyjdzie nam koszt 78 zł. Taka sama lampa 700 W na tej stronie tylko że Philipsa kosztuje 246,65 zł. Czyli mam rozumieć że Philips jest renomowany bo kosztuje 246,65 i jest warty tej ceny bo jest to towar najwyższej jakości a jeżeli mnie najdzie ochota na LRF-a Polampu to mam go nie kupowac bo to szmelc bo kosztuje tylko ok. 80 zł. Czy to znaczy że jak jest tańszy to już nie jest renomowany bo jest kiepski jak chińszczyzna. Pytam w takim bądź razie czy jedynym kryterium jakości lamp wyładowawczych jest ich cena :?:

PS zapewne nie doczekam się odpowiedzi na moje wypociny ale cóż musiałem to napisać
Ostatnio edytowano 1 grudnia 2009, 22:52 przez leon0785, łącznie edytowano 1 raz
leon0785

Postprzez DocBrown » 1 grudnia 2009, 19:22

Zgadzam sie z tym, że Polamp to porządne lampy zaś z Natrium lepiej uważać :roll:
DocBrown

Postprzez Whites86 » 1 grudnia 2009, 20:22

DocBrown napisał(a):Zgadzam sie z tym, że Polamp to porządne lampy zaś z Natrium lepiej uważać :roll:

niby czemu ?
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez lgboguszewski » 2 grudnia 2009, 12:03

Philips teraz to też szmelc z Chin :!:
lgboguszewski

Zdjęcia: 0

Postprzez Michal » 2 grudnia 2009, 17:20

lgboguszewski napisał(a):Philips teraz to też szmelc z Chin :!:

Tu się z tobą nie zgodzę.we firmie bazuję na lampach Philipsa serii Master SON-T.Produkowane są one w fabryce w Belgii i są naprawdę bardzo dobrej jakości.Chińskie sodówki Philipsa mają inną budowę i opakowanie i napis "made in PRC".
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez DocBrown » 2 grudnia 2009, 19:03

Ale przyznasz, że Chińskie LRFy Zaltan są naprawde dobrej jakości :mrgreen:
Chyba jedyne chińskie lampy które są OK.
DocBrown

Postprzez Whites86 » 2 grudnia 2009, 19:31

proponuje zakonczyc ten offtop jest to wątek o OUR 1000 a utworzyla nam sie juz cala strona offtopu o lampach ich kosztach i jakosci
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez pudel » 29 marca 2010, 13:20

Na prośbę cieszyna wrzucam tu dwie fotki z Krakowa :)

Obrazek

Obrazek
pudel

Postprzez DocBrown » 29 marca 2010, 13:34

Niezły stan :)
Ale chyba w środku są lampy o mniejszej mocy niż w oryginale :(
DocBrown

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze