TRAGEDIA

Dyskusja na tematy dowolne

Re: TRAGEDIA

Postprzez Misiumac » 12 kwietnia 2010, 19:49

Myślę dokładnie tak samo jak Ty Whites. Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego również szczególnie nie popierałem- jednak wiedziałem, iż jest to bardzo ważna osoba w Państwie.
Trzeba dodać również to, że nie zginął tylko Pan Prezydent, ale i pozostałe 95 osób.
Spoczywajcie w pokoju. :cry:
Misiumac

Postprzez Whites86 » 12 kwietnia 2010, 19:55

Misiumac napisał(a):Myślę dokładnie tak samo jak Ty Whites. Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego również szczególnie nie popierałem- jednak wiedziałem, iż jest to bardzo ważna osoba w Państwie.
Trzeba dodać również to, że nie zginął tylko Pan Prezydent, ale i pozostałe 95 osób.
Spoczywajcie w pokoju. :cry:

dokladnie, szczeże mowiac drażni mnie to troche ze te osoby są przez media dość mocno pominiete, a odegrały w życiu państwa równie dużo jak nie wiecej niż sam Pan Prezydent
rozumiem że Lech Kaczyński to najważniejsza osoba w panstwie ale uwazam ze inne osoby tez powinny byc dużo szeżej omówione z prowadzonej działalnosci i życia publicznego, ich strata jest równie bolesna
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez KaszeL » 12 kwietnia 2010, 19:59

oskard napisał(a):Tak... moja rodzina też cała głosowała, ja niby też, ale tylko w sensie duchowym - namawiałem ich, babcię przekonywałem, bo ona "Europejka" taka, i z nią ciężko było... Ale sie udało, ja nie głosowałem bo nie miałem jeszcze pełnoletności, ale jak bym mógł, to oczywiste, że bym właśnie na Niego zagłosował.

Oskard, nie czas i miejsce na takie wywody. Swoje poglądy polityczne zachowaj proszę dla siebie.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez oskard » 12 kwietnia 2010, 20:20

Sory, ale nie mogie sie powstrzymać, tak mnie te ludzie niektóre denerwują, tylko bardziej rozdrapują swoją hipokryzją mój ból i rozpacz :( A czas uważam bardzo dobry, żeby przemyśleć zasługi naszego prezydenta, co zrobił dobrego, a jak inni nalatywali na Niego, jak ludzie Go traktowali, jak innych zamiast Niego popierali... Teraz właśnie jest dobry czas na to, na takie przemyślenia.
Poza tym napisałem tak, bo Elektryk pierwszy sie przyznał o całej rodzinie, i chciałem go wesprzeć i pocieszyć, że my też, jak On głosowali. Nie nawołuje przeca do jakiej nienawiści, tylko solidaryzuję się.
A o innych i ja pamiętam, i żałuję, ale nie myśle o tym, bo bym sie chyba już nie obudził drugiego dnia, i pogotowie i szpital by nie pomogły :| ... Zginął też m. in. generalny konserwator zabytków, a to dla mnie zwłaszcza, też straszna strata. Pamiętam jak bronił parowozowni u mnie na Pradze, jak jakiś chamski developer ją rozwalił, a On (chyba On) nakazał mu, za jego własne pieniądze na inwestycje odbudować ją. Wielu ludzi odeszło, tak nagle, taka dziura została... tylu z nich widziałem w telewyzji, wywiady różne itp. A teraz nikt z nimi wywiadu nie przeprowadzi, koniec... skończyło sie, co to będzie teraz :?: :!: My Polaki, "owieczki", zostali bez pasterza i jego tak wielu pomocników, a dookoła tyle milionów "wilków"...
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez mateusz » 12 kwietnia 2010, 21:05

Ja osobiście zgadzam się ze wszystkim ,co napisałeś. Do pana prezydenta nigdy nic nie miałem.
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez KaszeL » 12 kwietnia 2010, 21:08

O zasługach Pana prezydenta możesz myśleć ile zechcesz, możesz o tym dyskutować ile zechcesz. Nie życzę sobie natomiast ataków na osoby, które w jakiś sposób nie popierały Ś.P. Lecha Kaczyńskiego. Wybrano go zgodnie z obowiązującym prawem i choćby za stanowisko jakie piastował należy mu się szacunek. Nie wszyscy jednak popierali politykę jaką prowadził. Ja również na niego nie głosowałem, nie zgadzałem się z jego polityką, jego niektórymi wypowiedziami czułem się osobiście urażony. Niemniej nie czas i miejsce na to, aby w ten sposób dyskutować. Raz jeszcze powtarzam. Jako Prezydentowi RP. należy mu się bezwzględny szacunek. Nie będziemy tutaj jednak odstawiać szopki politycznej w jakimkolwiek kierunku. Dlatego proszę o umiar o zmianę tonu wypowiedzi.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Whites86 » 12 kwietnia 2010, 21:17

KaszeL napisał(a):O zasługach Pana prezydenta możesz myśleć ile zechcesz, możesz o tym dyskutować ile zechcesz. Nie życzę sobie natomiast ataków na osoby, które w jakiś sposób nie popierały Ś.P. Lecha Kaczyńskiego. Wybrano go zgodnie z obowiązującym prawem i choćby za stanowisko jakie piastował należy mu się szacunek. Nie wszyscy jednak popierali politykę jaką prowadził. Ja również na niego nie głosowałem, nie zgadzałem się z jego polityką, jego niektórymi wypowiedziami czułem się osobiście urażony. Niemniej nie czas i miejsce na to, aby w ten sposób dyskutować. Raz jeszcze powtarzam. Jako Prezydentowi RP. należy mu się bezwzględny szacunek. Nie będziemy tutaj jednak odstawiać szopki politycznej w jakimkolwiek kierunku. Dlatego proszę o umiar o zmianę tonu wypowiedzi.

oczywiscie dodam że również szanowalem go jako Prezydenta (zeby nie bylo) mimo tego ze kompletnie się z nim niezgadzalem
Whites86

Postprzez oskard » 12 kwietnia 2010, 21:53

Wiesz Kaszel, ja nie atakuję, ale denerwuje mnie jak na kogoś bezczelnie nalatują przez jakieś jego cechy niezawinione. Na P. Gosiewskiego przecież też nalatywali, że karzeł, że "miniatura pokemona" jak powiedział kiedyś Jacek Ziobro (satyryk). A z prezydenta i jego żony też czasem tak sie wyśmiewano, że było to już wręcz niesmaczne. Podczas gdy prezydenta trza szanować, jaki by nie był, ale jeśli jest wybrany demokratycznie, to trza uszanować wolę większości, bo szydząc z demokratycznie wybranej głowy państwa szydzimy z całego, własnego narodu, który ją wybrał.
W ogóle to Was trocha nie rozumiem, ludzie, czy przestępstwem jest się z Nim zgadzać? Wielu z Was pisze że "szanuje go, choć sie zupełnie nie zgadzałem" Skoro nie czas na takie tematy, to po co to tak chorobliwie zaznaczać? Jakby zgadzanie się, popieranie Go było jakimś przestępstwem ciężkim, albo conajmniej powodem do wstydu :|
oskard

Postprzez Whites86 » 12 kwietnia 2010, 21:59

oskard napisał(a):Wiesz Kaszel, ja nie atakuję, ale denerwuje mnie jak na kogoś nalatują przez jakieś jego cechy niezawinione. Na P. Gosiewskiego przecież też nalatywali, że karzeł, że "miniatura pokemona" jak powiedział kiedyś Jacek Ziobro (satyryk). A z prezydenta i jego żony też czasem tak sie wyśmiewano, że było to już wręcz niesmaczne. Podczas gdy prezydenta trza szanować, jaki by nie był, ale jeśli jest wybrany demokratycznie, to trza uszanować wolę większości, bo szydząc z demokratycznie wybranej głowy państwa szydzimy z całego, własnego narodu, który ją wybrał.
W ogóle to Was trocha nie rozumiem, ludzie, czy przestępstwem jest się z Nim zgadzać? Wielu z Was pisze że "szanuje go, choć sie zupełnie nie zgadzałem" Skoro nie czas na takie tematy, to po co to tak chorobliwie zaznaczać? Jakby zgadzanie się, popieranie Go było jakimś przestępstwem ciężkim, albo conajmniej powodem do wstydu :|

bez obrazy oskard ale uważam ze troche przesadzasz, kazdy ma prawo miec swoje zdanie o Prezydencie, dla jednych moze być kims wielkim , dla drugich kims niekompetentnym do urzedowania na danym stanowisku, tego niezmienisz
Whites86

Postprzez oskard » 12 kwietnia 2010, 22:14

Może i tak, można sie sprzeczać co do jego kompetencji itd, ale wypowiadać sie o Nim godnie, z szacunkiem, a nie po szczeniacku jak wielu dziennikarzy, satyryków itp. To jest Prezydent, pierwszy obywatel państwa, a nie dawny kolega z klasy czy z boiska. Można wypowiadać swoje poglądy o nim, ale kulturalnie, nie jeżdżąc po wyglądzie, cechach wrodzonych czy po rodzinie. Po prostu Polacy nie umieją należycie wykorzystać wolności słowa, dla wielu "wolność słowa = zbluzgaj wszystkich, dla zabawy, bo i tak Ci nic nie zrobią za to". Dlatego uważam że prezydent powinien mieć prawo do cenzury i do karania niektórych dysydentów za publiczne, wulgarne wypowiadanie sie o Nim, czy o narodzie i symbolach państwowych. Ale to już oddzielny temat, bo nam sie tu niezły offtop zrobił, a przecież to wątek o tej tragedii, jej ofiarach, a nie o tym, jak powinno być w państwie, a jak nie...
oskard

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic