Kiedyś także watowałem topika i użyłem również pojedynczego drutka wyplecionego z linki 2,5mm2, ale ja wmontowałem go do wnętrza wkładki topikowej, tak że z zewnątrz wyglądała ona normalnie

cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2
Jorgus napisał(a):cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2
Pisz po Polsku Ty Germanie![]()
takie bezpieczniki nadawały by się do zabezpieczeń przed licznikowych,i na bank spisały by się lepiej niż WTZ![]()
![]()
![]()
Jorgus napisał(a):cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2
Pisz po Polsku Ty Germanie :)
takie bezpieczniki nadawały by się do zabezpieczeń przed licznikowych,i na bank spisały by się lepiej niż WTZ![]()
![]()
![]()
cieszyn napisał(a):Jorgus napisał(a):cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2
Pisz po Polsku Ty Germanie :)
![]()
![]()
JorgusWypraszam sobie nazywanie mnie Germanem (i żaden emotikon tu nie pomoże) - użyłem tu tego słowa "zicherung" specjalnie, bo tak się czasem na Śląsku mówi na bezpieczniki oraz żeby ubarwić mój słowny przekaz, czego dowodem jest cudzysłów, ale Jorgus widzę, nie zrozumiał.
Poza tym, to feralne zdanie Jorgusa nie jest napisane po polsku, bo po polsku pisze się z małej litery, a nie z dużej
Jeśli ten niepotrzebny przytyk to miał być żart - to wyszedł w baaaardzo kiepskim stylu, czasem może chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz
No to co, admin jakiś ma mu to wytknąć? Regulamin przytoczyć? może warto by było . . .
cieszyn napisał(a):OUKS340 napisał(a):Whites86 napisał(a):kibel u mnie w robocie
instrukcja postępowania w razie....
A jak się nie dostosujesz i cię złapią to dostaniesz tą szczotką po......głowie?![]()
![]()
![]()
![]()
Ja kiedyś widziałem w WC taki napis na kartce:
Dupa nie armata
Nie bije do celu.
Jak żeś napaskudził
- sprzątnij przyjacielu!.![]()
![]()
Tekścik mało napastliwy i chyba nikt w tymże wC się nie obrazi, a i cel być może będzie osiągnięty - tj, czystość i higiena w tym miejscu.
OUKS340 napisał(a):Ja dzisiaj pościgałem kolegę za jego bezpieczniki zalicznikowe. Pod plombą 25A i za licznikiem 25AA instalacja wykonana YDYp2x1,5 (z przełomu lat 80/90). Tłumaczę jemu o co chodzi no i oczywiście --->
![]()
![]()
![]()
. Ostatecznie i tak wymieniłem bezp zalicznikowe na 16A. Dodam że dom jest drewniany a poprosił mnie żebym sprawdził co się dzieje bo "światło na parterze moga". Przyczyną był poluzowany przewód na pierścieniu zaciskowym w puszce. Pierścień wymieniłem na zaciski WAGO, przejrzałem wszystkie puszki w domu oraz gniazda wtykowe i wyłączniki no i oczywiście oprawy
![]()
Znalazłem ok 10 mocno obluzowanych styków, a jak pisałem wyrzej dom jest drewniany
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości