Humor

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Humor

Postprzez DocBrown » 9 czerwca 2010, 21:56

Mistrzowska robota :twisted:
Kiedyś także watowałem topika i użyłem również pojedynczego drutka wyplecionego z linki 2,5mm2, ale ja wmontowałem go do wnętrza wkładki topikowej, tak że z zewnątrz wyglądała ona normalnie :)
DocBrown

Postprzez Jorgus » 9 czerwca 2010, 21:57

cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2

Pisz po Polsku Ty Germanie :)

takie bezpieczniki nadawały by się do zabezpieczeń przed licznikowych,i na bank spisały by się lepiej niż WTZ :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez DocBrown » 9 czerwca 2010, 22:04

Jorgus napisał(a):
cieszyn napisał(a):Sam kiedyś z konieczności, w środku nocy musiałem połatać taki "zicherung", ale wówczas założyłem tylko jeden drucik wyjęty z licy miedzianej kabla chyba 0,75 mm2

takie bezpieczniki nadawały by się do zabezpieczeń przed licznikowych,i na bank spisały by się lepiej niż WTZ :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

To jeszcze nic :twisted: Słyszałem od znajomego elektryka, że spotkał się pare razy z gwoździami zamiast bezpieczników w zabezpieczeniu przedlicznikowym :twisted:
Hajper Ałard dla elektryka który coś takiego zaplombuje :lol:
DocBrown

Postprzez cieszyn » 9 czerwca 2010, 22:23

Jorgus napisał(a):

Jorgus :arrow: Wypraszam sobie nazywanie mnie Germanem (i żaden emotikon tu nie pomoże) - użyłem tu tego słowa "zicherung" specjalnie, bo tak się czasem na Śląsku mówi na bezpieczniki oraz żeby ubarwić mój słowny przekaz, czego dowodem jest cudzysłów, ale Jorgus widzę, nie zrozumiał.
Poza tym, to feralne zdanie Jorgusa nie jest napisane po polsku, bo po polsku pisze się z małej litery, a nie z dużej

Jeśli ten niepotrzebny przytyk to miał być żart - to wyszedł w baaaardzo kiepskim stylu, czasem może chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz

No to co, admin jakiś ma mu to wytknąć? Regulamin przytoczyć? może warto by było . . .

Doc :arrow: - oczywiście, ja ten pojednyczy drucik wkładałem do środka do bezpiecznika, zaciskając go z 2 stron tymi nakładkami metalowymi
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Jorgus » 9 czerwca 2010, 23:21

cieszyn napisał(a):
Jorgus napisał(a):

Jorgus :arrow: Wypraszam sobie nazywanie mnie Germanem (i żaden emotikon tu nie pomoże) - użyłem tu tego słowa "zicherung" specjalnie, bo tak się czasem na Śląsku mówi na bezpieczniki oraz żeby ubarwić mój słowny przekaz, czego dowodem jest cudzysłów, ale Jorgus widzę, nie zrozumiał.
Poza tym, to feralne zdanie Jorgusa nie jest napisane po polsku, bo po polsku pisze się z małej litery, a nie z dużej

Jeśli ten niepotrzebny przytyk to miał być żart - to wyszedł w baaaardzo kiepskim stylu, czasem może chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz

No to co, admin jakiś ma mu to wytknąć? Regulamin przytoczyć? może warto by było . . .

Przepraszam Cię panie Cieszyn :!:
Nazwałem Cię germanem,bo na początku nie bardzo wiedziałem co masz na myśli.Teraz przypomniało mi się że zicherung to bezpiecznik.Wybacz mi to :!:
Cieszyn,wiem że jesteś starszy ode mnie i,prawdopodobnie znasz więcej języków.Ja niestety z tych obcych języków nie umiem za wiele,bo w gimn.przez dwa lata uczyłem się angielskiego i niemieckieco.Niestety w LO zamiast tych języków miałem szwedzki i francuski.Co gorsze ,mam mętlik w tych obcych językach.Ja na co dzień nie mówię w obcych językach,a jak ktoś mi coś powie np.po niemiecku,to nic z tego nie wiem.
Jest mi teraz bardzo przykro ,że Cię tak nazwałem,tym bardziej przykro,że akurat publicznie tak Cię nazwałem.
Proszę nie gniewaj się na mnie .

W regulaminie wiem że jest napisane,że niewolno obrażać innych użytkowników forum,ale ja wcale nie chciałem Cie urazić.
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez cieszyn » 9 czerwca 2010, 23:34

Nie ma sprawy, spoko orinoko! :P
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez OUKS340 » 9 czerwca 2010, 23:49

Ja dzisiaj pościgałem kolegę za jego bezpieczniki zalicznikowe. Pod plombą 25A i za licznikiem 25A :shock: A instalacja wykonana YDYp2x1,5 (z przełomu lat 80/90). Tłumaczę jemu o co chodzi no i oczywiście ---> :shock: :shock: :o :o . Ostatecznie i tak wymieniłem bezp zalicznikowe na 16A. Dodam że dom jest drewniany a poprosił mnie żebym sprawdził co się dzieje bo "światło na parterze moga". Przyczyną był poluzowany przewód na pierścieniu zaciskowym w puszce. Pierścień wymieniłem na zaciski WAGO, przejrzałem wszystkie puszki w domu oraz gniazda wtykowe i wyłączniki no i oczywiście oprawy :D
Znalazłem ok 10 mocno obluzowanych styków, a jak pisałem wyrzej dom jest drewniany :|
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez slaweklampy » 10 czerwca 2010, 12:56

Spotkałem się kilkakrotnie z podobnymi, mniejszymi bezpiecznikami, w których naprawiono w taki sposób.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Postprzez CDM » 10 czerwca 2010, 13:41

cieszyn napisał(a):
OUKS340 napisał(a):
Whites86 napisał(a):kibel u mnie w robocie

instrukcja postępowania w razie.... ;)

A jak się nie dostosujesz i cię złapią to dostaniesz tą szczotką po......głowie? ;) ;) :lol: :lol: :lol:

Ja kiedyś widziałem w WC taki napis na kartce:

Dupa nie armata
Nie bije do celu.
Jak żeś napaskudził
- sprzątnij przyjacielu!.
:lol: :D

Tekścik mało napastliwy i chyba nikt w tymże wC się nie obrazi, a i cel być może będzie osiągnięty - tj, czystość i higiena w tym miejscu.

A u nas w pracy na płytkach było napisane :

POEZJA MA NIGDY NIE ZGINIE
BO JEST PISANA W SROCZOWEJ KABINIE

i odpowiedź:

CH... NAM PO TAKIM POECIE
CO UMIE PISAĆ TYLKO W KLOZECIE :D
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez Whites86 » 10 czerwca 2010, 14:49

OUKS340 napisał(a):Ja dzisiaj pościgałem kolegę za jego bezpieczniki zalicznikowe. Pod plombą 25A i za licznikiem 25A :shock: A instalacja wykonana YDYp2x1,5 (z przełomu lat 80/90). Tłumaczę jemu o co chodzi no i oczywiście ---> :shock: :shock: :o :o . Ostatecznie i tak wymieniłem bezp zalicznikowe na 16A. Dodam że dom jest drewniany a poprosił mnie żebym sprawdził co się dzieje bo "światło na parterze moga". Przyczyną był poluzowany przewód na pierścieniu zaciskowym w puszce. Pierścień wymieniłem na zaciski WAGO, przejrzałem wszystkie puszki w domu oraz gniazda wtykowe i wyłączniki no i oczywiście oprawy :D
Znalazłem ok 10 mocno obluzowanych styków, a jak pisałem wyrzej dom jest drewniany :|

no niewiem czy te Wago to byl dobry pomysł ;) ja bym tam dal kostkę zacoskową ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic