[Schréder] Onyx

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Schréder] Onyx

Postprzez DocBrown » 23 lipca 2010, 16:08

Przecież SL, to wizualnie takie samo ścierwo jak i ONYX :twisted:
Myśle, że tutaj cena jest powodem, a nie wygląd.
DocBrown

Postprzez Whites86 » 23 lipca 2010, 16:15

DocBrown napisał(a):Przecież SL, to wizualnie takie samo ścierwo jak i ONYX :twisted:

jesli onyx to szajs to ja juz wole niewiedziec jakim kryterium trzeba by obrać pozostale orpawy ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez elektryk » 23 lipca 2010, 16:53

Szkoda, że droga, napewno nie pojawi się w wielu miejscach, a już napewno nie na Lubelszczyźnie :x :x :!:
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez DocBrown » 23 lipca 2010, 17:37

Ja tej obleśnej oprawy nie chcę w mojej okolicy widzieć :twisted:
Nie neguje jej parametrów świetlnych i jakości, ale wygląd poracha.
DocBrown

Postprzez OBp » 24 lipca 2010, 10:55

A mi się ONYX bardzo podoba, podobnie jak Iridium :)
Pozdrawiam
OBp

Zdjęcia: 666

Postprzez gretzky » 25 lipca 2010, 19:34

Paweł napisał(a):elektryk, po co 100 jak 70W z lampą o podwyższonej skuteczności świetlnej jest rozwiązaniem optymalnym do oświetlenia ciągów pieszych.

amisiek, Twoje subiektywne wrażenia są obiektywne :) Na rozkopanym odcinku Modlińskiej gdzie budowany jest wielki kolektor ściekowy do Oczyszczalni Czajka po zdemontowaniu masztów z 4 x Ambasador i ustawieniu słupów stalowych ocynkowanych z 2 x Onyx 400W jest strasznie widno - szczególnie jasno zrobiło się na chodnikach. Oprawa jest w tej klasie cenowej co TrafficVision, Iridium, tańsza niż Siteco SR, droższa niż Acron 200

Chcialby delikatnie sprostowac Siteco SR jest tańsze od ONYX-a (nieznacznie ale jest) :)
gretzky

Postprzez Paweł » 25 lipca 2010, 20:40

gretzky, witamy na forum :)

hm... wliczając nasadkę masztową też wyjdą nieco taniej :?: ;)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Michal » 25 lipca 2010, 21:31

DocBrown napisał(a):Przecież SL, to wizualnie takie samo ścierwo jak i ONYX :twisted:

Te idiotyczne posty stają się już poprostu nudne i wkurzajace,znamy już Twoje poglądy na temat tych opraw więc przestań się powtarzać.Robiłem niedawno projekt oświetlenia jednego obiektów z wykorzystaniem opraw Onyx do lamp MH 400 W i inwestorowi te oprawy bardzo się podobały.Uczestniczyłem także w seminariach organizowanych przez Schredera i uwierz mi,że te oprawy mimo,że są prawie rówieśniczkami naszej Strady - pod względem parametrów oświetleniowych jak i względem jakości są bardzo dobrze wykonane. :)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez OBp » 25 lipca 2010, 21:37

Michal napisał(a):

Te idiotyczne posty stają się już poprostu nudne i wkurzajace,znamy już Twoje poglądy na temat tych opraw więc przestań się powtarzać.Robiłem niedawno projekt oświetlenia jednego obiektów z wykorzystaniem opraw Onyx do lamp MH 400 W i inwestorowi te oprawy bardzo się podobały.Uczestniczyłem także w seminariach organizowanych przez Schredera i uwierz mi,że te oprawy mimo,że są prawie rówieśniczkami naszej Strady - pod względem parametrów oświetleniowych jak i względem jakości są bardzo dobrze wykonane. :)

Czyli ta oprawa jest tak stara jak Strada? :o Jaką miała szczelnośc na początku produkcji :?:
Pozdrawiam
OBp

Zdjęcia: 666

Postprzez leon0785 » 25 lipca 2010, 21:37

UUU Doc to teraz ci się oberwało za twoje herezje o Onyxie :twisted: :mrgreen:
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze