Michal napisał(a):Jeszcze jedna uwaga- za mały zapas przewodu w puszce.Powinieneś odizolowywać przewód na min.10 - 15 cm i nie docinać ich "pod zacisk"tylko starannie ułożyć w puszcze
DocBrown napisał(a):Michal napisał(a):Jeszcze jedna uwaga- za mały zapas przewodu w puszce.Powinieneś odizolowywać przewód na min.10 - 15 cm i nie docinać ich "pod zacisk"tylko starannie ułożyć w puszcze
Znam tą zasadę bardzo dobrze i staram się do niej stosować
Niestety gdybym zostawił taki zapas przewodu, to nie zamknąłbym tej puszki
Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):Michal napisał(a):Jeszcze jedna uwaga- za mały zapas przewodu w puszce.Powinieneś odizolowywać przewód na min.10 - 15 cm i nie docinać ich "pod zacisk"tylko starannie ułożyć w puszcze
Znam tą zasadę bardzo dobrze i staram się do niej stosować
Niestety gdybym zostawił taki zapas przewodu, to nie zamknąłbym tej puszki
Kupiłeś najbardziej dziadowskie puszki jakie są dostępne na rynku ,co do zamknięcia to udowodnię Ci przy najbliższej okazji,że zamknął byś tą puszkę bez problemu nawet z czterema przewodami 3x2,5 mm odizolowanymi na 15 cm
MRP200 napisał(a):Co kolego Michale masz zastrzeżenia do tej nowej instalacji. Na moje to fachowo wykonana. A z estetycznością wykonania to nie przesadzaj, bo jednego Estetycznego to ja mam w robocie (czytaj: w pracy).
Michal napisał(a):amisiek napisał(a):Wreszcie porządnie zrobione. Naprawdę porządnie.
Wrzuć zdjęcia.
To jest według Ciebie porządnie zrobione![]()
Złączki poklejone taśmą,krzywo i niestaranne ułożone rurki.Mi się to nie podoba
Whites86 napisał(a):Michal napisał(a):amisiek napisał(a):Wreszcie porządnie zrobione. Naprawdę porządnie.
Wrzuć zdjęcia.
To jest według Ciebie porządnie zrobione![]()
Złączki poklejone taśmą,krzywo i niestaranne ułożone rurki.Mi się to nie podoba
musze przyznac ze mam podobne zdaniegdyby tylko te rurki byly troche prosciej ułozone, i uzyte odpowiednie oprawy calosc wygladala by zdecydowanie lepiej, doc czemu niekupiles przewodu 1,5mm ?? przeciez niejest on taki drogi, narzekales ze babcia niema za duzo pieniedzy a uzyles droższego przewodu ?? troche bez sensu
maniek20080 napisał(a):Ja nie mam się do czego przyczepić, sam mam piwnicę w podobnym stanie (w niektórych miejscach wiertło wpada w pustkę w ścianie, wszędzie pełno rur od CO i jakieś półeczki) także coś o tym wiem i muszę Doc-a pochwalić za takie wykonanie.
Co do przewodu 3x2,5 jestem za zastosowaniem, jak Doc mówił babcia nie ma za wiele pieniędzy aby kupować nowy przewód 3x1,5 a skoro Doc takowy posiadał to zastosował i nie trzeba było wydawać zbędnie kasy ;). Do oświetlenia piwnicy WOS czy SOPS ze źródłem 60W się spokojnie nadaje (w zasadzie to one nadają się do oświetlania tylko takich miejsc)
Powrót do Domowe instalacje elektroenergetyczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość